Budimpešta i Sentandreja

09./11.03.2018.

 

Budimpesta i Sentandreja

 

09.03. - 1. DAN: POLAZAK AUTOBUSA U 21,00 H  ISPRED HOTELA  AUTOPUTEM  PORED BEOGRADA, NOVOG SADA I SUBOTICE DO GRANIČNOG PRELAZA KELEBIJA. NOĆNA VOŽNJA SA KRAĆIM  USPUTNIM ZADRŽAVANJIMA RADI ODMORA.

10.03. - 2.DAN: DOLAZAK U BUDIMPEŠTU U PREPODNEVNIM SATIMA.ODLAZAK NA TRG HEROJA – SIMBOLA BUDIMPEŠTE NA KOME SE NALAZE,  SA OBE STRANE DVA MUZEJA – MUZEJ UMETNOSTI I MUZEJ LEPE UMETNOSTI, SPOMENIK MILENIJUM SA SVOJIM SIMBOLIČNIM FIGURAMA: RAT, MIR, ZNANJE, RAD RAD,BLAGOSTANJE I SLAVA. NAKON RAZGLEDANJA, U PRATNJI VODIČA, PUT SE DALJE NASTAVLJA POZNATOM ANDRAŠI ULICOM U KOJOJ SE NALAZI NAŠA AMBASADA, ZATIM PORED BUDIMPEŠTANSKE OPERE, MUZIČKE AKADEMIJE, BAZILIKE SV.IŠTVANA, AKADEMIJE NAUKA... I STIŽE SE DO ZGRADE PARLAMENTA ČIJA JE UNUTRAŠNJA I SPOLJAŠNJA DEKORACIJA ENCIKLOPEDIJA MADJARSKE ISTORIJE. NAKON RAZGLEDANJA SPOLJAŠNJE ARHITEKTURE I AMBIJENTA U KOME SE NALAZI OVO ZDANJE, IZ PEŠTE SE PRELAZI PREKO ERŽEBET MOSTA, NA DUNAVU, U BUDIM. PANORAMSKO RAZGLEDANJE BUDIMSKE TVRDJAVE. ZATIM LAGANOM ŠETNJOM ODLAZAK DO CRKVE SV.MATIJE I RIBARSKE KULE SA KOJE JE PRAVI DOŽIVLJAJ RAZGLEDANJE PEŠTE: ZGRADE PARLAMENTA I  9 MOSTOVA NA DUNAVU KOJI POVEZUJU BUDIM I PEŠTU. NAKON TOGA ODLAZAK I SMEŠTAJ GRUPE U HOTEL***  U DVOKREVETNIM I TROKREVETNIM SOBAMA SA KUPATILOM. KRAĆI ODMOR I PRIPREMA ZA ODLAZAK NA VOŽNJU BRODOM NA DUNAVU. PANORAMSKO RAZGLEDANJE BUDIMA I PEŠTE U VEČERNJIM SATIMA SA PALUBE BRODA ŠTO ČINI POSEBAN DOŽIVLJAJ, ZATIM FAKULTATIVNI ODLAZAK U ČARDU NA VEČERU. POVRATAK U HOTEL. NOĆENJE.

11.03. - 3. DAN: DORUČAK. NAPUŠTANJE HOTELA I POLAZAK PREMA SENT ANDREJI, GRADIĆU UDALJENOM 20 km OD BUDIMPEŠTE, KOJI JE U 16. v. BIO CENTAR SRBA U MADJARSKOJ. SENT ANDREJA JE GRADIĆ MEDITERANSKE ATMOSFERE SA KALDRMISANIM ULICAMA, BAROKNOM  ARHITEKTUROM I CRKVAMA SVIH KONFESIJA. SLOBODNO VREME ZA RAZGLEDANJE I OBILAZAK KUĆE VUKA KARADŽIĆA, JAŠE IGNJATOVIĆA, BEOGRADSKE I POŽAREVAČKE CRKVE I POSETA BLAGOVEŠTENSKOJ CRKVI U KOJOJ SE MOŽE VIDETI IKONOSTAS SRPSKOG PRAVOSLAVNOG HRAMA BLAGOVEŠTANSKOG... U PODNEVNIM SATIMA POLAZAK U PEŠTU. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNO RAZGLEDANJE ARHITEKTURE I SVOJEVRSNI AMBIJENT PEŠAČKE ZONE: NAJINTERESANTNIJIH  RADNJI, PRODAVNICA LJUBITELJA CVEĆA, MODNIH SALONA... LAGANOM ŠETNJOM NA KRAJU VACI ULICE,  STIŽE SE DO TRGA VEREŠMARTI SA POSLASTIČARNI- COM  ŽERBO. U KASNIM POPODNEVNIM SATIMA POLAZAK PREMA GRANIČNOM PRELAZU. DOLAZAK U  JAGODINU  SE PLANIRA U PONOĆNIM SATIMA.

Budimpesta i Sentandreja

CENA: 39 €

U CENU JE URAČUNATO: PREVOZ AUTOBUSOM VISOKE TURISTIČKE KLASE, SMEŠTAJ U HOTELU SA 3*** NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM  “ŠVEDSKI STO”, LOKALNI VODIČ I TROŠKOVI ORGANIZACIJE  I PRATIOCA GRUPE                                                  
 
U CENU NIJE URAČUNATO:
- MEDJUNARODNO PUTNO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
- VOŽNJA BRODOM NA DUNAVU (15 €) MINIMUM 30 OSOBA – FAKULTATIVNO
- ODLAZAK U SENT ANDREJU – 10 € (MINIMUM 30 OSOBA)
- VEČERA U ČARDI (25 €) MINIMUM 30 OSOBA - FAKULTATIVNO
                                                     
                                                                                                     
USLOVI  PLAĆANJA: U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU UNIKREDIT BANKE NA DAN UPLATE,  5 DANA DO POLASKA

PRIJAVLJIVANJE NAJKASNIJE 10  DANA PRE POLASKA  SA PLAĆANJEM U CELOSTI

ARANŽMAN JE RADJEN NA BAZI 40 OSOBA I VAŽE OPŠTI USLOVI  PUTOVANJA AGENCIJE „DANE – TOURS“ LICENCA OTP 351/2010

 

Potvrda o garanciji putovanja 2018

 

milenijum osiguranje


Radno vreme:

9:00 - 15:00 časova
17:00 - 19:00 časova

9:00 - 14:00 časova (subotom)

kursna lista

dane tours jagodina