Prag Karlove Vari i Drezden 2023

PRAG – KARLOVE VARI
19. / 24.04.2023.
6 DANA / AUTOBUSOM

 

Prag Drezden Karlove Vari

 

I DAN
POLAZAK GRUPE ISPRED HOTELA „JAGODINA“ U 19,00 h . PUTOVANJE AUTOPUTEM PORED BEOGRADA, NOVOG SADA I SUBOTICE DO GRANIČNOG PRELAZA KELEBIJA. NOĆNA VOŽNJA SA KRAĆIM USPUTNIM ZADRŽAVANJIMA. PUT SE NASTAVLJA PORED BUDIMPEŠTE I BRATISLAVE DO PRAGA.


II DAN
DOLAZAK U PRAG U PREPODNEVNIM SATIMA. ODLAZAK I SMEŠTAJ GRUPE U HOTEL***  U DVOKREVETNIM I TROKREVETNIM SOBAMA SA KUPATILOM,  TV-om I TELEFONOM. NAKON KRAĆEG ODMORA ODLAZAK U ZAJEDNIČKI  OBILAZAK STAROGRADSKOG TRGA NA KOME SE NALAZI ASTRONOMSKI SAT, STAROGRADSKA VEĆNICA... LAGANOM ŠETNJOM DOLAZI SE DO KARLOVOG MOSTA ČIJI SE TORANJ, NA STAROGRADSKOJ STRANI SMATRA JEDNOM OD NAJLEPŠIH GOTIČKIH GRADJEVINA OVOG TIPA U EVROPI, KAO I TRIDESETKIPOVA POREDJANIH SA JEDNE I DRUGE STRANE MOSTA. U VEČERNJIM SATIMA POVRATAK U HOTEL. NOĆENJE.


III DAN
DORUČAK. ODLAZAK, U PRATNJI VODIČA, NA VELIČANSTVENI VACLAVOV TRG NA KOME SE NALAZI NOVO-RENESANSNA PALATA NARODNOG MUZEJA. LAGANOM ŠETNJOM DOLAZI SE DO NARODNOG POZORIŠTA,ZATIM DO ZGRADE KOJU PRAŽANI NAZIVAJU „KUĆA KOJA PLEŠE“ KOJA SE NALAZI NA JEDNOM OD NAJLEPŠIH MESTA U PRAGU SA POGLEDOM NA PANORAMU HRADČANA. NAKON TOGA OBILAZAK NEKADAŠNJE SREDNJOVEKOVNE TVRDJAVE KOJOM DANAS DOMINIRAJU DVA NOVOGOTIČKA TORNJA CRKVE SV.PETRA I PAVLA. U POPODNEVNIM SATIMA OBILAZAK KATEDRALE SV.VIDA KOJA SE NALAZI NA NAJVIŠEM MESTU PRAŠKOG DVORCA, BAZILIKE SV.JURE DRUGE NAJVEĆE CRKVE U PRAŠKOM DVORCU, KRALJEVSKOG LETNJIKOVCA, HRAMA SV.NIKOLE NA MALOJ STRANI, CRKVE GOSPE OD TINA... U VEČERNJIM SATIMA SLOBDNO VREME ZA INDIVIDUALNU POSETU  NEKOJ OD ČUVENIH PRAŠKIH PIVNICA U CENTRU GRADA. POVRATAK U HOTEL. NOĆENJE.


IV DAN
DORUČAK. POLAZAK U POZNATU I JEDNU OD NAJLEPŠIH EVROPSKIH BANJA KARLOVE VARI KOJA JE UDALJENA 140 km OD PRAGA. SMEŠTENA JE NA OBALI REKE TEPLA U PRELEPOJ PRIRODI, KOJA OSTAVLJA NESTVARAN UTISAK ZAJEDNO SA ARHITEKTUROM PRELASKA IZ XIX U XX VEK. RAZGLEDANJE I OBILAZAK U PRATNJI LOKALNOG VODIČA. U POPODNEVNIM SATIMA POVRATAK U PRAG. U VEČERNJIM SATIMA FAKULTATIVNO, VOŽNJA BRODOM NA VLTAVI SA VEČEROM „ŠVEDSKI STO“. POVRATAK U HOTEL. NOĆENJE.


V DAN
DORUČAK. NAPUŠTANJE HOTELA I ODLAZAK U CENTAR GRADA NA VACLAVOV TRG. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI. ODLAZAK NA JEDAN OD NAJPOZNATIJIH  STAROGRADSKIH TRGOVA NA KOME SE NALAZI TORANJ STAROGRADSKE KUĆE  SA ASTRONOMSKIM SATOM, CRKVA SV.NIKOLE, TINSKA KATEDRALA... U NASTAVKU JE KARLOVA ULICA  SA BEZBROJ MALIH RADNJI SA PRAŠKIM SUVENIRIMA OD ČEŠKOG KRISTALA, DRVENIH REPLIKA ASTRONOMSKOG SATA I DRUGIH ZNAMENITOSTI PRAGA, RAZNIH POSLASTICA, SPECIJALITETA ČEŠKIH KOBASICA, ŠUNKE, KUVANO VINO, PIVO I ČOKOLADNO PIVO... U  POPODNEVNIM ČASOVIMA POLAZAK ZA SRBIJU. NAKON 2 SATA VOŽNJE SVRAĆANJE U VELIKI TRŽNI CENTAR KOD BRNA RADI ODMORA I OSVEŽENJA. NASTAVAK PUTOVANJA PREMA SRBIJI. NOĆNA VOŽNJA KROZ SLOVAČKU I MAĐARSKU PREMA SRBIJI SA KRAĆIM USPUTNIM PAUZAMA RADI ODMORA I OSVEŽENJA.


VI  DAN
DOLAZAK U ĆUPRIJUJ  SE PLANIRA U JUTARNJIM  SATIMACENA ARANŽMANA PO OSOBI JE: 179€U CENU JE URAČUNATO: PREVOZ UDOBNIM VISOKOTURISTIČKIM  AUTOBUSOM; 3 NOĆENJA /DORUČKOM (ŠVEDSKI STO); USLUGE LOKALNOG VODIČA; TEHNIČKI PRATILAC GRUPE I TROŠKOVI ORGANIZACIJE; I ODLAZAK U KARLOVE VARI

U CENU NIJE URAČUNATO:  PUTNO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE 900,00 RSD ; FAKULTATIVNA VOŽNJA BRODOM NA VLTAVI SA VEČEROM  „ŠVEDSKI STO“ ? (MINIMUM  25 OSOBA); FAKULTATIVNI ODLAZAK U DREZDEN – 35 EVRA (MINIMUM 30 PUTNIKA)

USLOVI PLAĆANJA: 30% PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA, A OSTATAK  5 DANA PRE  POLASKA.
PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSTU NBS NA  DAN UPLATE.
ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI 45 PUTNIKA

 

Prag Drezden Karlove Vari

Radno vreme:
9:00 - 15:00 časova
17:00 - 19:00 časova

9:00 - 14:00 časova (subotom)

kursna lista

dane tours jagodina