OHRID

28. / 31.08.2019.OHRID JE  JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA MAKEDONIJE. ZAJEDNO SA JEZEROM, NA SPISKU JE SVETSKE KULTURNE BAŠTINE I POD ZAŠTITOM JE UNESK-A. SMEŠTEN JE U DNU OHRIDSKOG POLJA, SA SVOJIM MNOGOBROJNIM CRKVAMA, ČUVENIM BISERIMA , PLAŽAMA NA JEZERU I BILJANINIM IZVORIMA KOJI SU OSTALI  LEGENDA OHRIDA.

I DAN: POLAZAK AUTOBUSA U  PONOĆNIM SATIMA ISPRED HOTELA „JAGODINA“ AUTOPUTEM PREMA NIŠU, VRANJU I GRANIČNOM PRELAZU,  SA KRAĆIM USPUTNIM  ZADRŽAVANJIMA RADI ODMORA.

II DAN: DOLAZAK U OHRID U JUTARNJIM SATIMA. ODLAZAK I SMEŠTAJ GRUPE U PRIVATNIM  APARTMANIMA „NIKOLA“. NAKON SMEŠTAJA I KRAĆEG ODMORA, ODLAZAK U RAZGLEDANJE GRADA U PRATNJI LOKALNOG VODIČA. OBILAZAK: CRKVE SVETA SOFIJA, CRKVA SV.JOVAN KANEO, KOJA SE UZDIŽE IZNAD SAMOG  JEZERA, CRKVA BOGORIDICE PERIVLEPTOS, KOLOSEUM-AMFITEATAR, GALERIJA IKONA… ŠETNJA I RAZGLEDANJE DREVNOG GRADA SA TRADICIONALNIM KUĆAMA KOJE GLEDAJU  NA OHRIDSKO JEZERO, GRAĐENE U PROŠLIM VEKOVIMA U AUTENTIČNOM BALKANSKOM ORIJENTALNOM STILU I NEZABORAVNO UŽIVANJE U STAROM DELU OHRIDA GDE SE NALAZI ŽIVOPISNI BAZAR SA PIJACOM, HAMAMOM, ČESMOM I BROJNIM RADIONICAMA DUBOREZA, RADIONICE SLIKANJA VIZANTIJSKIH IKONA I PROIZVODNJA OD KOŽE...  KRAĆE SLOBODNO VREME I POVRATAK U APARTMANE. PRIPREMA ZA VEČERNJI IZLAZAK NA FAKULTATIVNU VEČERU SA NACIONALNOM MUZIKOM. NOĆENJE.

III DAN: DORUČAK. POLAZAK AUTOBUSA PREMA SV.NAUMU. POSETA MUZEJU NA VODI, PRAISTORIJSKO NASELJE – SOJENICA PRETVORENIH U LEP I UNIKATAN MUZEJ NA VODI GDE SE MOGU VIDETI PREDMETI KOJI SU RUČNO STVARANI I PRIKAZUJU NAČIN ŽIVOTA TADAŠNJIH ŽITELJA. NASTAVAK PUTOVANJA DO MANASTIRA SV.NAUM SMEŠTENOG NA OBALI OHRIDSKOG JEZERA, JEDAN OD NAJLEPŠIH MAKEDONSKIH MANASTIRA OKRUŽEN BUJNIM ZELENILOM I MALIM OSTRVCIMA NEPOSREDNO GDE SE CRNI DRIM ULIVA U JEZERO. POSETA MANASTIRSKOM KOMPLEKSU. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI – FAKULTATIVNI RUČAK U RESTORANIMA KRAJ JEZERA I CRNOG DRIMA. U POPODNEVNIM SATIMA POVRATAK U OHRID.  FAKULTATIVNA VOŽNJA BRODOM PO JEZERU I PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA. POVRATAK U APARTMANE I POSLE KRAĆEG ODMORA, VEČERNJI IZLAZAK U GRAD. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI NA ŠETALIŠTU KRAJ JEZERA. NOĆENJE.

IV DAN: DORUČAK. NAPUŠTANJE APARTMANA I ODLAZAK DO BILJANINIH IZVORA. SLOBODNO VREME ZA RAZGLEDANJE I FOTOGRAFISANJE  KRAJ LEGENDARNIH B ILJANINIH IZVORA, ZATIM  SLOBODNO VREME  ZA FAKULTATIVNU  ŠETNJU, OSVEŽENJE I RAZGLEDANJE  GRADA. POLAZAK U POPODNEVNIM SATIMA  PREMA GRANIČNOM PRELAZU. DOLAZAK  U JAGODINU OKO PONOĆI.
                                                                        
CENA PO OSOBI:  5.000,00 rsd

USLOVI PLAĆANJA: 30% PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA OSTATAK 10  DANA PRE POLASKA

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI 45 PUTNIKA

U CENU JE URAČUNATO:
- PREVOZ UDOBNIM TURISTIČKIM AUTOBUSOM
- SMEŠTAJ U ½, 1/3 I ¼ APARTMANIMA SA KUPATILOM NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM
- TROŠKOVI LOKALNOG VODIČA I PRATIOCA GRUPE ISPRED AGENCIJE

U CENU NIJE URAČUNATO:
- VOŽNJA BRODOM NA OHRIDSKOM JEZERU (10 EVRA/OSOBI)
- VEČERA SA MUZIKOM  U RESTORANU (10 EVRA/OSOBI)
- POLISA PUTNOG I ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA –300,00/OSOBI (PREDAJA FOTOKOP. PASOŠA PRIL. PRIJAV.)

ZA REALIZACIJU PROGRAMA  VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA  AGENCIJE “DANE-TOURS” D.O.O. JAGODINA, LICENCA OTP 351/2010.

Radno vreme:
9:00 - 15:00 časova
17:00 - 19:00 časova

9:00 - 14:00 časova (subotom)

kursna lista

dane tours jagodina