ISTANBUL

13./17.03.2019. – 3 NOĆENJA

 


ISTANBUL JE SMEŠTEN NA BOSFORSKOM MOREUZU I NEKADAŠNJA JE PRESTONICA TRIJU VELIKIH CARSTAVA: RIMSKOG VIZANTIJSKOG I OSMANSKOG. ISTANBUL JE NAJVEĆI GRAD U TURSKOJ I NJENO JE KULTURNO I PRIVREDNO SREDIŠTE, A UJEDNO I JEDINI GRAD NA SVETU KOJI SE PROSTIRE NA DVA KONTINENTA. PREDSTAVLJA SREDIŠTE ISLAMSKE KULTURE I PRAVI JE RAJ ZA KUPOVINU, A POSEBNA ZANIMLJIVOST ZA TURISTE SU TURSKA KUPATILA.

1.DAN: POLAZAK AUTOBUSA U 17,00 ČASOVA ISPRED HOTELA “JAGODINA” PREMA NIŠU DO GRANIČNOG PRELAZA “GRADINA”. NAKON GRANIČNIH FORMALNOSTI, NASTAVAK PUTOVANJA PREMA SOFIJI, PLOVDIVU SVILENGRADU I JEDRENU DO ISTANBULA.

2.DAN: DOLAZAK U ISTANBUL U PREPODNEVNIM SATIMA. ODLAZAK U HOTEL*** I SMEŠTAJ GRUPE U DVOKREVETNIM I TROKREVETNIM SOBAMA. NAKON KRAĆEG ODMORA ODLAZAK  NA PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA AUTOBUSOM. STARO GRADSKO JEZGRO: ATATURK BULEVAR, VALENSOV AKVADUKT, DŽAMIJA SULEJMANA VELIČANSTVENOG “SULEJMANIJA”, ZLATNI ROG, DŽAMIJA MEHMED PAŠE SOKOLOVIĆA, VESELJENSKA PATRIJARŠIJA, ZATIM KRSTARENJE BOSFOROM – OBILAZAK I RAZGLEDANJE ISTANBULA SA BRODA GDE SE MOGU VIDETI NAJRASKOŠNIJE VILE, DVORCI I LETNJIKOVCI NAJBOGATIJIH LJUDI KAKO U TURSKOJ TAKO I U SVETU. POVRATAK U HOTEL. NOĆENJE.

3.DAN: DORUČAK. POLAZAK U OBILAZAK MODERNIH KVARTOVA ISTANBULA U PRATNJI LOKALNOG VODIČA PRELAZAK PREKO MOSTA NA BOSFORU U MALU AZIJU I ODLAZAK NA BRDO ČAMLIDŽA – JEDAN  OD NAJLEPŠIH IZLETIŠTA I VIDIKOVAC SA KOGA SE PRUŽA VELIČANSTVEN POGLED NA GRAD. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNO RAZGLEDANJE I ŠETNJU PRELEPIM PARKOVIMA,  ZA OSVEŽENJE U RESTORANIMA I FOTOGRAFISANJE. U POPODNEVNIM SATIMA POVRATAK UZ OBALU BOSFORA PREKO ZLATNOG ROGA I GALATA MOSTA, ZATIM PORED EGIPATSKE PIJACE, STANICE ORIJENT EKSPRESA DO KVARTA GRADA SULTANAHMET GDE SE NALAZI HIPODROM- NEKADAŠNJE SREDIŠTE VIZANTIJSKE MOĆI U GRADU, PLAVA DŽAMIJA, AJA SOFIJA – NEKADA NAJVEĆA CRKVA SVETA, TOPKAPI PALATA – SEDIŠTE OSMANSKE IMPERIJE... SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI. POVRATAK U HOTEL. NOĆENJE.

4.DAN: DORUČAK. POLAZAK DO BAJAZITOVOG TRGA I SULTAN AHMETA. OBILAZAK MUZEJA U PRATNJI VODIČA NA SRPSKOM JEZIKU: TOP KAPI PALATA  SEDIŠTA OSMANSKE IMPERIJE, AJA SOFIJA – NEKADA NAJVEĆA  CRKVE SVETA, DOLMA BAHČE PALATA, RAZGLEDANJE PLAVE DŽAMIJE (SULTANAHMETOVE DŽAMIJE) I ANTIČKOG HIPODROMA. NAKON OBILAZAKA SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNI OBILAZAK KAPALI ČARŠIJE. POVRATAK U HOTEL. KRAĆI ODMOR I PRIPREMA ZA ODLAZAK U RESTORAN “GAR” NA TURSKO VEČE SA VEČEROM I PROGRAMOM PLESAČICA. NOĆENJE.

5. DAN: DORUČAK. NAPUŠTANJE HOTELA OKO 10,00 ČASOVA. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI U  PEŠAČKOJ  ZONI  SA POZNATIM RADNJAMA, RESTORANIMA ILI  OBILAZAK KAPALI ČARŠIJE...   OKO 16,00 ČASOVA, POLAZAK ZA SRBIJU. PUTOVANJE SA KRAĆIM PAUZAMA RADI ODMORA I OSVEŽENJA.

6. DAN: DOLAZAK U JAGODINU U RANIM PREPODNEVNIM SATIMA.CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI JE 115 EVRANAČIN PLAĆANJA: NA 5 RATA  ZAKLJUČNO 20.05.2019.GODINE, U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO PRODAJNOM KURSU UNIKREDIT BANKE NA DAN UPLATE


U CENU JE URAČUNATO: 
- PREVOZ UDOBNIM TURISTIČKIM AUTOBUSOM SA PRATEĆOM OPREMOM;
- SMEŠTAJ U HOTELU*** PO LOKALNOJ KATEGORIZACIJI NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM. SVAKA SOBA IMA KLIMU, TWC, TV, TELEFON, MINI BAR
- PANORAMSKO RAZGLEDANJE ISTANBULA U PRATNJI LOKALNOG VODIČA
- USLUGE PRATIOCA GRUPE – PREDSTAVNIK AGENCIJE
- TROŠKOVI ORGANIZACIJE PUTOVANJA

U CENU NIJE URAČUNATO:
- PUTNO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
- FAKULTATIVNI IZLETI: TURSKO VEČE SA VEČEROM I 2 PIĆA 30 EVRA;
- OBILASCI LOKALITETA (TOPKAPI, PLAVA DŽAMIJA, AJA SOFIJA 40 EVRA;
- KRSTARENJE BOSFOROM SA OBILASKOM VASELJENSKE PARTIJARŠIJE 20 EVRA
- DOLMABAHČE PALATA 20 EURA

ZA FAKULTATIVNE IZLETE  JE NEOPHODNO 30  PRIJAVLJENIH PUTNIKA I U CENU SU URAČUNATE ULAZNICE I  USLUGE LOKALNOG VODIČA, TROŠKOVA REZERVACIJE, ORGANIZACIJE I PREVOZA
              
PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI 40 PRIJAVLJENIH PUTNIKA

U SLUČAJU NEDOVOLJNO PRIJAVLJENIH, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO OTKAZA PUTOVANJA NA 5 DANA PRE POLASKA

ZA REALIZACIJU PUTOVANJA VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA “DANE-TOURS” D.O.O. JAGODINA LICENCA OTP 351/2010

milenijum osiguranje


Radno vreme:

9:00 - 15:00 časova
17:00 - 19:00 časova

9:00 - 14:00 časova (subotom)

kursna lista

dane tours jagodina