OHRID - 22./24.09.2017. (Septembar)

OHRID SE SMATRA JEDNIM OD NAJLEPŠIH GRADOVA MAKEDONIJE. ZAJEDNO SA JEZEROM, NA SPISKU JE SVETSKE KULTURNE BAŠTINE I POD ZAŠTITOM JE UNESK-A. SMEŠTEN JE U DNU OHRIDSKOG POLJA, SA SVOJIM JEZEROM, MNOGOBROJNIM CRKVAMA, ČUVENIM BISERIMA, PLAŽAMA NA JEZERU I BILJANINIM IZVORIMA KOJI SU OSTALI LEGENDA OHRIDA.

 

I DAN: POLAZAK AUTOBUSA U KASNIM VEČERNJIM SATIMA ISPRED HOTELA „JAGODINA“ AUTOPU-TEM PREMA NIŠU, VRANJU I GRANIČNOM PRELAZU SA KRAĆIM USPUTNIM ZADRŽAVANJIMA RADI ODMORA.

II DAN: DOLAZAK U OHRID U JUTARNJIM SATIMA. ZATIM ODLAZAK I SMEŠTAJ GRUPE U PRIVATNIM APARTMANIMA „IDILA“. NAKON SMEŠTAJA I KRAĆEG ODMORA, ODLAZAK U RAZGLEDANJE GRADA U PRATNJI LOKALNOG VODIČA. OBILAZAK: CRKVE SVETA SOFIJA, CRKVA SV.JOVAN KANEO, KOJA SE UZDIŽE IZNAD SAMOG JEZERA, CRKVA BOGORIDICE PERIVLEPTOS, KOLOSEUM-AMFITEATAR, GALERIJA IKONA… ŠETNJA I RAZGLEDANJE DREVNOG GRADA SA TRADICIONALNIM KUĆAMA KOJE GLEDAJU NA OHRIDSKO JEZERO, GRAĐENE U PROŠLIM VEKOVIMA U AUTENTIČNOM BALKANSKOM ORIJENTALNOM STILU I NEZABORAVNO UŽIVANJE U STAROM DELU OHRIDA GDE SE NALAZI ŽIVOPISNI BAZAR SA PIJACOM, HAMAMOM, ČESMOM I BROJNIM RADIONICAMA DUBOREZA, RADIONE SLIKANJA VIZANTIJSKIH IKONA I PROIZVODNJU OD KOŽE... KRAĆE SLOBODNO VREME I POVRATAK U APARTMANE. PRIPREMA ZA VEČERNJI IZLAZAK NA FAKULTATIVNU VEČERU SA NACIONALNOM MUZIKOM. NOĆENJE.

III DAN: DORUČAK. POLAZAK AUTOBUSA PREMA SV.NAUMU. POSETA MUZEJA NA VODI, PRAISTORIJSKO NASELJE – SOJENICA PRETVORENE U LEP I UNIKATAN MUZEJ NA VODI GDE SE MOGU VIDETI PREDMETI KOJI SU RUČNO STVARANI I PRIKAZUJU NAČIN ŽIVOTA TADAŠNJIH ŽITELJA. NASTAVAK PUTOVANJA DO MANASTIRA SV.NAUM SMEŠTENOG NA OBALI OHRIDSKOG JEZERA, JEDAN OD NAJLEPŠIH MAKEDONSKIH MANASTIRA OKRUŽEN BUJNIM ZELENILOM I MALIM OSTRVCIMA NEPOSREDNO GDE SE CRNI DRIM ULIVA U JEZERO. POSETA MANASTIRSKOM KOMPLEKSU. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI – FAKULTATIVNI RUČAK U RESTORANIMA KRAJ JEZERA I CRNOG DRIMA. U POPODNEVNIM SATIMA POVRATAK U OHRID. FAKULTATIVNA VOŽNJA BRODOM PO JEZERU I PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA. POVRATAK U APARTMANE I POSLE KRAĆEG ODMORA VEČERNJI IZLAZAK U GRAD. SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNU ŠETNJU I RAZGLEDANJE. NOĆENJE.


IV DAN: DORUČAK. NAPUTŠANJE APARTMANA I ODLAZAK DO BILJANINIH IZVORA. SLOBODNO VREME ZA RAZGLEDANJE I FOTOGRAFISANJE KRAJ LEGENDARNIH B ILJANINIH IZVORA, ZATIM POLAZAK DO STRUGE. SLOBODNO VREME ZA ŠETNJU, OSVEŽENJE I RAZGLEDANJE GRADA. NASTAVAK PUTOVANJA PREMA GRANIČNOM PRELAZU. DOLAZAK U JAGODINU OKO PONOĆI.

 

CENA PO OSOBI  20 evra + 4.000,00 rsd

 

PLAĆANJE DO POLASKA

U CENU JE URAČUNATO:

- PREVOZ UDOBNIM TURISTIČKIM AUTOBUSIMA

- SMEŠTAJ U ½, 1/3 I ¼ APARTMANIMA SA KUPATILOM NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM

- TROŠKOVI LOKALNOG VODIČA I PRATIOCA GRUPE ISPRED AGENCIJE

 

U CENU NIJE URAČUNATO:

- VOŽNJA BRODOM NA OHRIDSKOM JEZERU

- VEČERA SA MUZIKOM U RESTORANU

- OSIGURANJE

ZA REALIZACIJU PROGRAMA VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE “DANE-TOURS” D.O.O. JAGODINA, LICENCA OTP 351/2010.

milenijum osiguranje


Radno vreme:

9:00 - 15:00 časova
17:00 - 19:00 časova

9:00 - 14:00 časova (subotom)

kursna lista