Trebinje Mostar Dubrovnik

 

30.04/04.05.2019.

 


                                                                             
I DAN: POLAZAK AUTOBUSA U 23,00 H PREMA KRAGUJEVCU I  ČAČKU DO OVČARBANJE GDE SE PLANIRA KRAĆI PREDAH PORED MAGISTRALNOG PUTA RADI OSVEŽENJA I KRAĆEG ODMORA. NASTAVAK PUTOVANJA PREMA UŽICU, ZLATIBORU DO GRANIČNOG PRELAZA SA REPUBLIKOM SRPSKOM, KOTROMAN. PO OBAVLJANJU GRANIČNIH FORMALNOSTI, NASTAVAK PUTOVANJA PREMA VIŠEGRADU I  ČUVENOM TJENTIŠTU – DOLINI HEROJA U NACIONALNOM PARKU SUTJESKA.

II DAN: KRAĆA PAUZA U HOTELU “MLADOST” NA TJENTIŠTU, RADI OSVEŽENJA I ODMORA. NASTAVAK  PREMA GACKOM I BILEĆI DO TREBINJA. DOLAZAK U PODNEVNIM SATIMA U TREBINJE – GRAD NA TREBIŠNJICI KOJI SE SMATRA JEDNIM OD NAJLEPŠIH GRADOVA U BIH I NE NAZIVAJU GA UZALUD GRADOM SUNCA I PLATANA. SMEŠTAJ U APARTMANIMA VILE “MARIJA” SA  4**** U DVOKREVETNIM,  TROKREVETNIM I ČETVOROKREVETNIM SOBAMA SA KUPATILOM. NAKON KRAĆEG ODMORA, OBILAZAK GRADA U PRATNJI LOKALNOG VODIČA: KOMPLEKSA CRKVINA – HERCEGOVAČKA GRAČANICA ILI DUČIĆEV MAUZOLEJ; OBILAZAK PEROVIĆA MOSTA IZ XVI VEKA, DUČIĆEV PARK, HRAM SV.PREOBRAŽENJA, SPOMENIKA KULTURE U CENTRU GRADA, STAROG GRADA SA OSMAN-PAŠINOM DŽAMIJOM I CAREVOM DŽAMIJOM, OBILAZAK ČUVENE ANĐELKINE KAPIJE KROZ KOJU JE U SERIJI “RANJENI ORAO” SLOBODA MIĆALOVIĆ ULAZILA U DVORIŠTE KUĆE I TAKO JE U TREBINJSKOM STAROM GRADU OVA KAPIJA POSTALA BREND... NAKON RAZGLEDANJA SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNE AKTIVNOSTI I FAKULTATIVNU VEČERU. NOĆENJE.

III  DAN: DORUČAK. POLAZAK PREMA MOSTARU DO  MANASTIRA TVRDOŠ KOJI LEŽI NA KRŠEVITOJ UZVIŠICI NA PUTU OD TREBINJA DO LJUBINJA. PODIGNUT JE NA TEMELJIMA JEDNE CRKVICE IZ 4.VEKA POSLE HRISTA, KOJI  SE MOGU VIDETI U MANASTIRU U JEDNOM DELU OGRAĐENOM U STAKLU. MOGUĆNOST POSETE MANASTIRSKOJ VINARIJI U PODRUMIMA ISTOG. NAKON OBILASKA MANASTIRSKOG KOMPLEKSA POLAZAK KA MOSTARU - GRADU NA OBALAMA REKE NERETVE. PO DOLASKU, OBILAZAK ZNAMENITOSTI GRADA:  ČUVENI STARI MOST IZ 16.VEKA KOJI JE SRUŠEN 1993. A NAKON RATA IZGRAĐEN PONOVO, BIŠČEVIĆA KUĆA – STARA OTOMANSKA KUĆA IZ 17.VEKA ČIJI JE ĆOŠAK ISTUREN NAD NERETVOM NA DVA VEOMA VISOKA KAMENA STUBA, NACIONALNI SPOMENIK “MUSLIMBEGOVIĆA KUĆA”, STARA PRAVOSLAVNA CRKVA U KOJOJ SE ČUVA IKONA DEVICE MARIJE, GIMNAZIJA MOSTAR - NEKADA POZNATA KAO GIMNAZIJA ALEKSA ŠANTIĆ… NAKON OBILASKA, U PRATNJI LOKALNOG VODIČA, SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNU ŠETNJU I RAZGLEDANJE. U POPODNEVNIM SATIMA POVRATAK U TREBINJE. ODLAZAK U VILU. KRAĆI ODMOR, ZATIM IZLAZAK U GRAD. INDIVIDUALNA ŠETNJA I FAKULTATIVNA VEČERA U NEKOJ OD KONOBA ILI RESTORANA: TEDONIK, DUČIĆEV POGLED, ALFA, PLATANI, PORTO BELLO… POVRATAK U VILU. NOĆENJE.

IV DAN: DORUČAK. NAPUŠTANJE VILE I POLAZAK KA  DUBROVNIKU – JEDNOM OD NAJZNAČAJNIJIH KULTURNIH I TURISTIČKIH CENTARA U JUGOISTOČNOJ EVROPI. PO DOLASKU OBILAZAK STAROG GRADSKOG JEZGRA U PRATNJI LOKALNOG VODIČA, SA BROJNIM KULTURNIM I SAKRALNIM SPOMENICIMA: TVRĐAVA BOKAR, TVRĐAVA LEVERIN, LAZARETI NA ULAZU U STARI GRAD, KNEŽEV DVOR, PALATA SPONZA, CRKVA SV.VLAHA, SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA, DOM MARINA DRŽIĆA, VELIKA I MALA ONOFREJEVA FONTANA, STRADUN NAJPOZNATIJA DUBROVAČKA ULICA… SLOBODNO VREME ZA INDIVIDUALNU ŠETNJU STRADUNOM I U  POPODNEVNIM SATIMA POLAZAK PREMA TREBINJU, TJENTIŠTU, VIŠEGRADU I GRANIČNOM PRELAZU KOTROMAN. PO OBALJENIM GRANIČNIM FORMALNOSTIMA, NAPUŠTANJE REPUBLIKE SRPSKE. NOĆNA VOŽNJA SA KRAĆIM PAUZAMA RADI ODMORA. DOLAZAK U JAGODINU SE PLANIRA U KASNIM NOĆNIM  SATIMA.CENA:  10.900,00 /OSOBIU CENU JE URAČUNATO: 
- PREVOZ UDOBNIM TURISTIČKIM AUTOBUSOM SA PRATEĆOM OPREMOM
- 2 NOĆENJA SA DORUČKOM  “ŠVEDSKI STO” U VILI “MARIJA”**** U DVO, TRO I ČETVOROKREVETNIM SOBAM
- USLUGE PRATIOCA GRUPE – PREDSTAVNIKA AGENCIJE
- USLUGE LOKALNOG VODIČA U TREBINJU, MOSTARU I DUBROVNIKU
- PUTNO I ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
                                                                                              
PLAĆANJE  30% PRILIKOM PRIJAVLJIVANJA, OSTATAK   10 DANA PRE POLASKA. I  ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM  DO POLASKA

OBAVEZNO  PRIJAVLJIVANJE DO 20.FEBRUARA 2019. GODINE

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI 45 PUTNIKA I VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA “DANE-TOURS” D.O.O. JAGODINA  LICENCA OTP 351/2010

milenijum osiguranje


Radno vreme:

9:00 - 15:00 časova
17:00 - 19:00 časova

9:00 - 14:00 časova (subotom)

kursna lista

dane tours jagodina